POP UP menu s Patrikem Čikarou 

Každý čtvrtek vegetariánské & veganské menu, které je cestou do světa jedinečných chutí
- indické, thajské, ajurvédské, korejské & temple kitchen … 

Objednávky přijímáme do vyprodání zásob.
K vyzvednutí budou připraveny ve čtvrtek 11. 3. z Laboratoria 11:30 - 14:30 osobně či s dopravou k vám domů, do práce ...


ČTYŘCHODOVÉ MENU 395 Kč

při koupi celého menu dezert zdarma 
FOUR - COURSE MENU WITH DESSERT AS A GIFT


PŘEDKRM / STARTER  

Sezamové Onigiri s teriyaki lilkem, yum yum dip 3 ks
Sesame Onigiri with Teriyaki eggplant, Yum Yum dip-3 pcs
125 Kč

POLÉVKA / SOUP

Polévka Tom Ka s rýžovými nudlemi
Tom Kha Soup with Rice Noodles
75 Kč

HLAVNÍ CHOD / MAIN DISH 
Japonské kari se zeleninou vařenou v páře, křupavým tofu a jasmínovou rýží

Japanese Curry with Steamed Vegetable, Crispy Tofu and Jasmine Rice
195 Kč

DEZERT / DESSERT

Čokoládové Creme Bûlée s malinami
Raspberries Chocolate Creme Brûlée
55 Kč
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NĚCO NAVÍC K MENU
Hummus s ořechovo-datlovým pestem a karotkovou pitou

Hummus with nuts and dates pesto and carrot pita
125 Kč


Jednotlivé chody menu lze objednat i samostatně. Celé menu je VEGAN, porce jsou standardní velikosti.

Menu na později
Všechny pokrmy vydrží v lednici až 5 dní. Skladujte je při teplotě 2 - 4°C.


Na Patrikovo menu se můžete těšit pravidelně.
Každý čtvrtek ve stejný čas, na stejném místě nové menu. Užijte si ho s námi.



PATRIK ČIKARA

Lektor jógy, cestovatel a především skvělý kuchař, který
se specializuje na veganskou a vegetariánskou kuchyni. 
Patrik vařil po boku michelinských šéfkucharů, 
učil se od kuchařských mistrů a pracoval ve vyhlášených restauracích ve světě. 

Jeho znalosti technik a ingrediencí jsou jedinečné, přesto z něj čiší ohromná skromnost. Možná, že jména restaurací a kuchařských škol v nichž působil pro vás budou cizí, ale jeho kuchyni lehce porozumíte. Všichni přeci milujeme zážitek ze skvělého jídla. Budete nadšení, jak hodnotné, pestré a chutné vegan menu může být. 

- ČESKO - 

Nejen v Česku Patrik působil v těch nejlepších restauracích.
V italské restauraci Aromi se učil od jejího zakladatele šéfkuchaře Riccarda Lucque a šéfkuchaře Radka Hasmana. Jeho učitelem byl i michelinský šéfkuchař Andrea Accordi, který vedl restauraci Allegro hotelu Four Seasons. Zkušenosti sbíral také v Grand Cru Restaurant u Honzy Punčocháře, kde jej inspiroval David Cassandro či v restauraci hotelu Mandarin Oriental u Stephena SenewiratneMěl možnost nahlédnout i do kuchyní restaurací V Zátiší, Sancho

Každá z těchto zkušeností ho obohatila. Nové dovednosti, postupy a techniky nejen z italské kuchyně mu otevřely dveře na jeho nové pracovní cestě v zahraničí.

- ZAHRANIČÍ -

Když skončil Andrea na pozici šéfkuchaře odjel do Austrálie. Dělal v neapolské čtvrti v Sydney a jeho kolegové žasli nad jeho technikou přípravy pasty, kterou se naučil od Riccarda a Andrei. Za to jim patří velké díky. Z Austrálie se vydal na Bali, kde začala jeho velká asijská cesta za jógou a gastronomií.
Vařil v Ubudu ve vegan restauraci Warung Sopa i zde mu znalosti z italské kuchyně otevřely dveře.
Místní se ji chtěli naučit a on se tak mohl učit té jejich. Z Bali se vydal na Srí Lanku, odtud odjel do Indie, tady začal hlubokou jógovou praxi.
Bydlel u paní, která je ajurvédskou kuchařkou, ta ho mnohému naučila. Pracoval v indické vegetariánské restauraci Mahesh Prasad, kam jezdí dodnes. A protože se toužil naučit i thajské kuchyni odjel do Bankoku. Pracoval se veganské kuchyni v restauraci Morning Glory Thai Vegetarian Restarurant a majitelce restaurace pomáhal jak v kuchyni, tak s přípravou kurzů vaření.
Navštěvoval zde i kurzy vyhlášené veganské školy vaření May Kaidee


Poté cestoval do Koreji, kde vařil po boku buddhistické mnišky Jeong Kwan, která se stala hvězdou gurmánského světa a fascinuje celý svět díky odvysílané epizodě v kuchařské show Chef‘s Table na Netflixu. New York Times i Guardian označují její kuchyni jako jeden z největších gastronomických zážitků na světě. Korejská mniška inspiruje michelinské šéfkuchaře, kteří za ní váží cestu do chrámu, aby se od ní učili a zvou ji jako hosta do svých restaurací. Patrik za ní odjel na kuchařský kurz a už 4 roky za ní pravidelně cestuje. Vařil s ní v buddhistickém chrámu a pomáhal jí i na kurzech vaření. 



Kdykoliv je Patrik zpátky v Čechách, rád se vrací za Riccardem a Ondrou a kuchařskými kolegy do restaurací La Collezione.
Moc nás těší, že mu teď můžeme dát prostor v Laboratoriu.

Patrik vám každý čtvrtek spolu s šéfkuchařem Martinem Kortusem připraví menu, které je cestou za poznáním krásy kuchyní celého světa - indické, thajské, balijské, korejské, ajurvédské či temple kitchen ...

 

Dlouho jsme hledali ta správná slova, kterémi bychom popsali jeho menu. Je to zážitek. 

Dobrou chuť!

Voucher na kurzy vaření

3 300 Kč