POP UP menu s Patrikem Čikarou 

Každý čtvrtek veganské menu, které je cestou do světa jedinečných chutí
- indické, thajské, ajurvédské, korejské & temple kitchen … 

Objednávky přijímáme do vyprodání zásob.
K vyzvednutí budou připraveny ve čtvrtek 11. 3. z Laboratoria 11:30 - 14:30 osobně či s dopravou k vám domů, do práce ...


ČTYŘCHODOVÉ MENU 395 Kč

při koupi celého menu dezert zdarma 
FOUR - COURSE MENU WITH DESSERT AS A GIFT


PŘEDKRM / STARTER  

Sezamové Onigiri s teriyaki lilkem, yum yum dip 3 ks
Sesame Onigiri with Teriyaki eggplant, Yum Yum dip-3 pcs
125 Kč

POLÉVKA / SOUP

Polévka Tom Ka s rýžovými nudlemi
Tom Kha Soup with Rice Noodles
75 Kč

HLAVNÍ CHOD / MAIN DISH 
Japonské kari se zeleninou vařenou v páře, křupavým tofu a jasmínovou rýží

Japanese Curry with Steamed Vegetable, Crispy Tofu and Jasmine Rice
195 Kč

DEZERT / DESSERT

Čokoládové Creme Bûlée s malinami
Raspberries Chocolate Creme Brûlée
55 Kč
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NĚCO NAVÍC K MENU
Hummus s ořechovo-datlovým pestem a karotkovou pitou

Hummus with nuts and dates pesto and carrot pita
125 Kč


Jednotlivé chody menu lze objednat i samostatně. Celé menu je VEGAN, porce jsou standardní velikosti.

Servírování
Onigiri si vychutnejte, tak, jak jsme vám je připravili, hummus stejně tak, pokud jste si ho objednali. Je to skvělý předkrm či svačina. Polévku i kari lze přihřát v hrnci či mikrovlnné troubě. Kari získává další dny na intenzitě a jeho chuť je ještě bohatší, při ohřívání tak můžete přidat trochu vody.
Do dezertu stačí zapíchnout lžičku a užít si čokoládovou sladkou tečku na závěr.
Menu na později
Všechny pokrmy kromě rýže vydrží v lednici až 5 dní. Skladujte je při teplotě 2-4°C.


Na Patrikovo menu se můžete těšit pravidelně.
Každý čtvrtek ve stejný čas, na stejném místě nové menu. Užijte si ho s námi.



PATRIK ČIKARA

Lektor jógy, cestovatel a především skvělý kuchař, který
se specializuje na veganskou a vegetariánskou kuchyni. 
Patrik vařil po boku michelinských šéfkucharů, 
učil se od kuchařských mistrů a pracoval ve vyhlášených restauracích ve světě. 

Jeho znalosti technik a ingrediencí jsou jedinečné, přesto z něj čiší ohromná skromnost. Možná, že jména restaurací a kuchařských škol v nichž působil pro vás budou cizí, ale jeho kuchyni lehce porozumíte. Všichni přeci milujeme zážitek ze skvělého jídla. Budete nadšení, jak hodnotné, pestré a chutné vegan menu může být. 

- ČESKO - 

Nejen v Česku Patrik působil v těch nejlepších restauracích.
V italské restauraci Aromi se učil od jejího zakladatele šéfkuchaře Riccarda Lucque a šéfkuchaře Radka Hasmana. Jeho učitelem byl i michelinský šéfkuchař Andrea Accordi, který vedl restauraci Allegro hotelu Four Seasons. Zkušenosti sbíral také v Grand Cru Restaurant u Honzy Punčocháře, kde jej inspiroval David Cassandro či v restauraci hotelu Mandarin Oriental u Stephena SenewiratneMěl možnost nahlédnout i do kuchyní restaurací V Zátiší, Sancho

Každá z těchto zkušeností ho obohatila. Nové dovednosti, postupy a techniky nejen z italské kuchyně mu otevřely dveře na jeho nové pracovní cestě v zahraničí.

- ZAHRANIČÍ -

Když skončil Andrea na pozici šéfkuchaře odjel do Austrálie. Dělal v neapolské čtvrti v Sydney a jeho kolegové žasli nad jeho technikou přípravy pasty, kterou se naučil od Riccarda a Andrei. Za to jim patří velké díky. Z Austrálie se vydal na Bali, kde začala jeho velká asijská cesta za jógou a gastronomií.
Vařil v Ubudu ve vegan restauraci Warung Sopa i zde mu znalosti z italské kuchyně otevřely dveře.
Místní se ji chtěli naučit a on se tak mohl učit té jejich. Z Bali se vydal na Srí Lanku, odtud odjel do Indie, tady začal hlubokou jógovou praxi.
Bydlel u paní, která je ajurvédskou kuchařkou, ta ho mnohému naučila. Pracoval v indické vegetariánské restauraci Mahesh Prasad, kam jezdí dodnes. A protože se toužil naučit i thajské kuchyni odjel do Bankoku. Pracoval se veganské kuchyni v restauraci Morning Glory Thai Vegetarian Restarurant a majitelce restaurace pomáhal jak v kuchyni, tak s přípravou kurzů vaření.
Navštěvoval zde i kurzy vyhlášené veganské školy vaření May Kaidee


Poté cestoval do Koreji, kde vařil po boku buddhistické mnišky Jeong Kwan, která se stala hvězdou gurmánského světa a fascinuje celý svět díky odvysílané epizodě v kuchařské show Chef‘s Table na Netflixu. New York Times i Guardian označují její kuchyni jako jeden z největších gastronomických zážitků na světě. Korejská mniška inspiruje michelinské šéfkuchaře, kteří za ní váží cestu do chrámu, aby se od ní učili a zvou ji jako hosta do svých restaurací. Patrik za ní odjel na kuchařský kurz a už 4 roky za ní pravidelně cestuje. Vařil s ní v buddhistickém chrámu a pomáhal jí i na kurzech vaření. 



Kdykoliv je Patrik zpátky v Čechách, rád se vrací za Riccardem a Ondrou a kuchařskými kolegy do restaurací La Collezione.
Moc nás těší, že mu teď můžeme dát prostor v Laboratoriu.

Patrik vám každý čtvrtek spolu s šéfkuchařem Martinem Kortusem připraví menu, které je cestou za poznáním krásy kuchyní celého světa - indické, thajské, balijské, korejské, ajurvédské či temple kitchen ...

 

Dlouho jsme hledali ta správná slova, kterémi bychom popsali jeho menu. Je to zážitek. 

Dobrou chuť!

Voucher na kurzy vaření

3 300 Kč